X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Soluţie pentru problema alimentaţiei în şcoli şi grădiniţe

6 mar. 2017,, 16:05   Societate
3011 1

Guvernul caută o soluţie legislativă pentru problema alimentaţiei în şcolile şi grădiniţele din ţară.

Anunțul a fost făcut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Gheorghe Gaberi.

Potrivit lui, cu participarea activă a prim-ministrului Pavel Filip, la Guvern a fost creată o comisie de lucru. ANSA, de asemenea, este gata să vină cu propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei.

"Problema ar putea fi soluţionată dacă produsele vor fi livrate de întreprinderi autohtone aflate în apropiere de şcoli şi grădiniţe. Practica a arătat că în aceste cazuri se comit mai puţine încălcări", a spus Gaberi.

El şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu dotarea tehnică a blocurilor alimentare ale instituţiilor de învăţămînt, deoarece în multe dintre acestea sînt încă folosite utilaje de producţie sovietică.

Făcînd bilanţul activităţii Agenţiei pentru anul 2016, directorul a spus că peste 2 mii de ferme, tabere de odihnă şi gospodării au fost supuse controalelor.

"Am încercat să ne concentrăm pe controlul întregului lanţ al proceselor, "de la cîmp pînă la masă", în pofida numărului limitat de controale din partea statului", a spus el.

În urma controalelor au fost înaintate 661 de prescripţii şi au fost întocmite 161 de procese-verbale. La abatoare au fost efectuate 685 de controale oficiale şi 1284 de controale inopinate, în cadrul cărora au fost înaintate 987 de prescripţii şi aplicate 177 de amenzi în sumă de 63 de mii de lei.

„În noiembrie-decembrie au fost efectuate 1,8 mii de controale la blocurile alimentare ale şcolilor şi grădiniţelor, precum şi 19 controale la depozitele întreprinderilor care furnizează produse alimentare instituţiilor de învăţămînt. În urma acestora au fost confiscate sau interzise 4,8 mii kg de produse necalitative", a spus Gheorghe Gaberi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?