Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ghimpu nu vrea oameni ca Șor în Parlament

6 mar. 2017,, 15:40   Politică
5583 11

Partidul Liberal nu va susține inițiativa PDM cu privire la introducerea votului uninominal, a declarat astăzi liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, citat de NOI.md.

În opinia liderului PL, dacă modificările propuse la Codul electoral vor fi adoptate, „ne-am putea trezi în Parlament cu deputați de genul Ilan Șor”.

„Moldova și oamenii ei au nevoie de politicieni cinstiți, patrioți, deputați care nu fură miliardul, și nu de circumscripții uninominale prin intermediul cărora putem avea deputați așa cum are Orheiul primar – Ilan Șor, care dus la cea mai mare sărăcire a populației prin furtul miliardului”, a comentat Mihai Ghimpu.

Politicianul a precizat că, deocamdată, propunerea modificării sistemului electoral nu a fost examinată în interiorul coaliției de guvernare și că ideea le-ar aparține exclusiv democraților.

„Nu am vorbit în interiorul coaliției, posibil că cei din PD au hotărîit de unii singuri să lanseze această idee, întrucît lor le aparține, de ei a fost lansată, dar va veni ziua în care vom discuta, fiindcă majoritate în Parlament PD-ul nu are. Fără votul deputaților PL această lege nu va putea fi adoptată și nu va fi, doar dacă nu vor fi jocuri pe la spate”, a adăugat Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?