X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Rusia se declară profund îngrijorată de noul test balistic efectuat de Coreea de Nord

6 mar. 2017,, 14:30   Externe
2039 1

Rusia este profund îngrijorată de noul test balistic efectuat de Coreea de Nord, în condiţiile în care astfel de acţiuni ar putea conduce la escaladarea tensiunilor în regiune, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

"Desigur, sîntem profund îngrijoraţi. Aceste acţiuni conduc la escaladarea tensiunilor în regiune. În această situaţie, în mod tradiţional, Moscova face un apel la calm către toate părţile. Rusia se va consulta cu toate părţile implicate", a declarat Peskov, comentînd pe tema relatărilor din presă privind planurile Japoniei de a discuta despre această situaţie cu Rusia.

Coreea de Nord a lansat, luni dimineaţă, patru rachete balistice în mare, în largul coastei de nord-vest a Japoniei, potrivit unor oficiali sud-coreeni şi japonezi, după ce statul a promis că va răspunde la exerciţiile militare ale SUA şi Coreei de Sud, pe care le consideră o pregătire de război.

Unele rachete au aterizat în apă la o distanţă de numai 300 de kilometri de coasta nord-vestică a Japoniei, a declarat la ministrul japonez al Apărării, Tomomi Inada.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?