X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Apelul lui Năstase, în urma anunțului făcut de Plahotniuc

6 mar. 2017,, 12:57   Politică
13958 14

Inițiativa cu privire la introducerea votului uninominal este o tentativă de compromitere și denaturare a votului alegătorilor, susține liderul platformei „DA”, Andrei Năstase, citat de NOI.md.

Politicianul a reiterat, în numele opoziției democratice, că se opune cu vehemență modificării sistemului electoral și a îndemnat partidele, societatea civilă și alegătorii să-și unească forțele pentru a nu admite votarea proiectului de lege propus.

„Sîntem conștienți de faptul că, pentru a evita moartea politică și a scăpa de responsabilitatea juridică pentru faptele comise, regimul încearcă să folosească drept colac de salvare modificarea sistemului electoral, pe modelul realizat deja în Adunarea Populară din UTA Găgăuzia. În aceste circumstanțe, facem apel către întreaga populație, către opoziție și societatea civilă să ne consolidăm și să ne conjugăm eforturile pentru a împiedica această iniţiativă de modificare a sistemului electoral în interesul personal al lui Plahotniuc și al actualei guvernări ilegitime”, a comentat Năstase.

Liderul Platformei „DA” a anunțat că în scurt timp vor fi reluate protestele antiguvernamentale de amploare, argumentînd că doar prin presiune publică internă și externă pot fi contracarate derapajele regimului.

„Este imperios necesar ca de comun acord să stabilim mijloacele de contracarare a acestei inițiative, inclusiv prin organizarea unor proteste de amploare, data și locul de desfășurare ale cărora să fie anunțate în cel mai scurt timp, în urma consultărilor. Ne adresăm instituţiilor internaţionale abilitate să monitorizeze evoluţia evenimentelor şi să sancţioneze derapajele antidemocratice ale actualei guvernări”, a mai remarcat politicianul.

Și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a criticat inițiativa lui Vlad Plahotniuc.

”Președintele Partidului Democrat vrea să aducă politicienii mai aproape de alegători. Îi sugerez să înceapă de la propria lui persoană – să iasă în stradă fără pază și să asculte ce spun oamenii despre el. Pun pariu că majoritatea oamenilor o să-i spună că el și anturajul lui sînt marea problemă a acestui stat, nu sistemul electoral pe care vrea să-l schimbe”, a notat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?