Vocea diasporei

Braghiș reacționează la decizia guvernării

Braghiș reacționează la decizia guvernării

„O decizie politică”, astfel a calificat Dumitru Braghiș hotărîrea autorităților de a-l rechema din funcția ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, notează NOI.md.

Braghiș și-a expus punctul de vedere în premieră, la acest subiect, într-un interviu pentru deschide.md. Diplomatul susține că decizia cu privire la revocarea sa din funcție nu a fost o surpriză pentru el, întrucît au existat semnale că un asemenea scenariu va fi pus în aplicare.

„Rechemarea mea a fost o decizie politică. Am înțeles că obiecții față de activitatea mea aici nu au fost. Este o decizie politică, pe care trebuie să o respect, ține de majoritatea parlamentară. Pot să spun că am intuit ceva din discuțiile care au avut loc în ultima lună, însă nu am avut discuții directe la tema respectivă”, a relatat Dumitru Braghiș.

Totodată, diplomatul a precizat că nu discutat cu reprezentanții guvernării despre posibilitatea numirii sale într-o altă funcție de ambasador.

Menționăm că în cadrul ședinței din 1 martie curent, cabinetul de miniștri a luat decizia de a-l rechema pe Dumitru Braghiș din funcția de ambasador la Moscova. Ulterior, președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip au ajuns la un consens în ceea ce privește înaintarea candidaturii deputatului socialist Andrei Neguța la funcția de ambasador în Federația Rusă.

Dumitru Braghiș s-a aflat în fruntea misiunii diplomatice moldovenești de la Moscova din noiembrie 2015. 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

У вас комплексы? Я вам сочувствую 6 mar. 14:50

Я не умный — я опытный.
Был бы умным — не был бы таким опытным.

РМ 6 mar. 11:12

экс-дипломату остается вспоминать только свою студенчускую дипломную работу ....а что такое Департамент внешней торговли у Брагиша тоже есть, - может жизнь-то хоть чему-то да научила за все это время...да и некоторые коллеги из управленцев, наверняка, жизненного опыта тоже поднакопили, - есть с чего начинать ...

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load