X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Braghiș reacționează la decizia guvernării

6 mar. 2017,, 10:21   Politică
10927 2

„O decizie politică”, astfel a calificat Dumitru Braghiș hotărîrea autorităților de a-l rechema din funcția ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, notează NOI.md.

Braghiș și-a expus punctul de vedere în premieră, la acest subiect, într-un interviu pentru deschide.md. Diplomatul susține că decizia cu privire la revocarea sa din funcție nu a fost o surpriză pentru el, întrucît au existat semnale că un asemenea scenariu va fi pus în aplicare.

„Rechemarea mea a fost o decizie politică. Am înțeles că obiecții față de activitatea mea aici nu au fost. Este o decizie politică, pe care trebuie să o respect, ține de majoritatea parlamentară. Pot să spun că am intuit ceva din discuțiile care au avut loc în ultima lună, însă nu am avut discuții directe la tema respectivă”, a relatat Dumitru Braghiș.

Totodată, diplomatul a precizat că nu discutat cu reprezentanții guvernării despre posibilitatea numirii sale într-o altă funcție de ambasador.

Menționăm că în cadrul ședinței din 1 martie curent, cabinetul de miniștri a luat decizia de a-l rechema pe Dumitru Braghiș din funcția de ambasador la Moscova. Ulterior, președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip au ajuns la un consens în ceea ce privește înaintarea candidaturii deputatului socialist Andrei Neguța la funcția de ambasador în Federația Rusă.

Dumitru Braghiș s-a aflat în fruntea misiunii diplomatice moldovenești de la Moscova din noiembrie 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?