Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Chirtoacă nu a putut pronunța denumirea unui virus (VIDEO)

6 mar. 2017,, 10:20   Capitala
8674 3

Otrăvirea în masă a copiilor de la grădinițele din capitală nu a fost din vina furnizorilor de alimente, ci din cauza unui virus.


Atunci însă cînd a vrut să pronunțe denumirea acestui virus, Dorin Chirtoacă a întîmpinat greutăți. S-a întîmplat în cadrul ședinței operative de astăzi, 6 martie, a serviciilor Primăriei Chișinău, transmite NOI.md.

„În ultima perioadă s-au întețit informațiile cu privire la otrăvirile în masă a copiilor. Sînt convins că informațiile precum că acest lucru se întîmplă din cauza livrărilor de produse necalitative sînt niște încercări de a denigra angajații noștri din sistemul educației și sănătății. Din cîte am clarificat eu, în 100 % dintre cazuri motivul îmbolnăvirii copiilor este o oarecare infecție, roto- …, rita- … sau rotavirus, nu știu exact. Am primit un semnal despre acest virus de la Direcția sănătate”, a remarcat Dorin Chirtoacă.

Edilul a lansat un îndemn către părinți și, de asemenea, a amenințat cu judecata pe cei care, în opinia lui, ”denigrează” intenționat activitatea subalternilor săi. „În legătură cu acest fapt, vreau să-i avertizez pe toți, în primul rînd pe părinți, să monitorizeze procesul de alimentație a copiilor lor și să știe ce li se oferă la grădiniță și școală. Este cel puțin incorect să distribui informații mincinoase despre alimentația necalitativă a copiilor și, în acest fel, să fie formată o opinie eronată a societății. Acest lucru se pedepsește penal”, s-a adresat edilul capitalei oponenților, cărora nu le-a dat un nume.

Menționăm că problema alimentației necalitative a copiilor în școlile și grădinițele din Chișinău a luat amploare încă în toamna anului trecut, cînd au fost în înregistrate mai multe cazuri de otrăviri în masă ale copiilor. Conform informațiilor comisiei parlamentare speciale care a elucidat cauzele otrăvirilor în masă în rîndul copiilor, numai pe parcursul anului trecut s-au înregistrat peste 700 de cazuri de intoxicații alimentare la copii. 640 dintre micuți au fost internați.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?