X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Hollande: Datoria mea ultimă este de a împiedica victoria lui Le Pen

6 mar. 2017,, 09:29   Externe
1767 0

Președintele francez, Francois Hollande, susține că 'datoria sa ultimă' este de a împiedica victoria liderului Frontului Național, Marine Le Pen, în alegerile prezidențiale din primăvara acestui an din Franța, relatează agenția de presă Reuters.

''Datoria mea ultimă este de a mă asigura că Franța nu este cîștigată de un astfel de program și că Franța nu poartă o responsabilitate atît de grea'', subliniază șeful statului francez într-un interviu apărut luni în cotidianele Le Monde, La Stampa, The Guardian, La Vanguardia, Suddeutsche Zeitung și Gazeta Wyborcza.
Potrivit lui Hollande, 'amenințarea' unei victorii a Marinei Le Pen în scrutinul prezidențial 'există', chiar dacă el estimează că 'Franța nu va ceda' în fața tentației extremei drepte.

''Amenințarea există, întrucît extrema dreaptă nu a mai fost la un nivel atît de ridicat în ultimii peste 30 de ani, dar Franța nu va ceda'', indică Hollande în interviul publicat cu cîteva ore înaintea unui minisummit european ce va reuni Franța, Germania, Italia și Spania la Versailles, lîngă Paris.

''Franța este conștientă că votul din 23 aprilie și 7 mai va determina nu numai destinul țării noastre, dar și însuși viitorul construcției europene'', continuă François Hollande.

El avertizează că, în cazul unei victorii a liderei Frontului Național în alegerile prezidențiale, s-ar declanșa imediat procedura ieșirii Franței 'din zona euro și chiar din Uniunea Europeană'.

Hollande adaugă că este inevitabil ca Uniunea Europeană să aibă țări care avansează cu 'viteze diferite' și că nu vede niciun motiv pentru care să fie pus sub semnul întrebării rolul lui Donald Tusk ca președinte al Consiliului European.

Conform unui sondaj de opinie realizat de Kantar Sofres-Onepoint în perioada 2-4 martie și publicat duminică, liderul Frontului Național, Marine Le Pen, și centristul independent Emmanuel Macron ar intra în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, cu 26% și, respectiv, 25% din sufragii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?