Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Președinția comentează reținerea lui Talmaci: Sperăm că este o eroare

4 mar. 2017,, 11:35   Societate
5291 6

Președinția reacționează la reținerea fostului Guvernator al Băncii Naționale, Leonid Talmaci.

Într-o postare pe Facebook, persoana de încredere a șefului statului, Ion Ceban, scrie că Aparatului Președintelui deja se documentează cu privire la acest caz.

„Sîntem foarte îngrijorați de această reținere. Dl Leonid Talmaci este o personalitate importantă pentru Republica Moldova, apreciată înalt și de comunitatea internațională, persoană care a stat la baza formării sistemului bancar. De ieri este și membru al Consiliului Economic de pe lângă președinte. Deja ne documentam. Sperăm că este o eroare și în timpul cel mai apropiat situatia se va clarifica”, a scris el.


Amintim că Leonid Talmaci a fost reținut ieri seara de Procurorii Anticorupție. El este învinuit de participare într-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Mai exact, Talmaci este învinuit că ar face parte dintr-un un grup criminal organizat constituit din persoane identificate şi neidentificate care a sustras bani de pe conturile Moldova-Agroindbank şi Moldinconbank ale Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule.

Judecătoria Buiucani i-a dat mandat de arest pentru 15 zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?