Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Alerta cu bombă asupra primăriei care a interzis mitingul pro-Erdogan

3 mar. 2017,, 15:45   Externe
1718 0

Poliția germană nu a găsit niciun obiect suspect la primăria orașului Gaggenau, vizată de o amenințare cu bombă după ce a interzis un miting destinat să promoveze răspunsul favorabil la referendumul din Turcia pentru sporirea puterilor președintelui, informează vineri AFP.

'Astăzi, în jurul orei locale 07:30 (06:30 GMT), a fost primită la telefon o amenințare cu bombă, iar interlocutorul a formulat drept motiv anularea de joi a evenimentului, la care trebuia să participe ministrul turc al justiției' Bekir Bozdag, a declarat pentru AFP Dieter Spannagel, responsabil al primăriei acestui oraș din sud-vestul Germaniei.

Clădirea a fost evacuată și poliția a făcut căutări timp de peste trei orei înainte de a anunța că este vorba de o alertă falsă: 'După verificări minuțioase, nu a fost descoperit nimic suspect'.

Polițiștii nu dispun pentru moment de 'niciun indiciu în ceea ce privește identitatea persoanei care a sunat', potrivit unui comunicat al poliției.

Orașul Gaggenau i-a retras Uniunii Turcilor Europeni Democrați (UETD) autorizația de a desfășura joi seara o reuniune electorală cu participarea ministrului turc Bekir Bozdag, estimînd că nici sala, nici parcarea, nici căile de acces nu erau în măsură să primească afluxul important de oameni ce erau așteptați.

Ministrul Bekir Bozdag a anunțat ulterior că renunță la vizita sa în Germania, unde ar fi trebuit să aibă o întrevedere cu omologul său Heiko Maas.

În paralel, orașul Koln (vestul Germaniei) a anunțat că nu va autoriza desfășurarea unui miting al UETD, prevăzut să aibă loc duminica aceasta, cu participarea ministrului turc al economiei Nihat Zeybekci, în sala unei primării districtuale.

Ministrul turc al afacerilor externe a acuzat vineri Germania că lucrează pentru victoria unui 'nu' la referendumul din aprilie privind consolidarea puterilor președintelui Recep Tayyip Erdogan, anulînd aceste mitinguri de susținere.

În Germania trăiește cea mai numeroasă populație turcă din diaspora, populație estimată la mai mult de trei milioane de persoane, ce constituie un electorat important pentru președintele turc. Totuși, Berlinul se teme că aceste conflicte din sînul societății turce ar putea fi exportate pe teritoriul german.

Sursele de tensiune germano-turce s-au multiplicat de ceva timp. Ultimul conflict de acest fel a fost provocat de plasarea în detenție a corespondentului în Turcia al cotidianului Die Welt, pentru propagandă 'teroristă'.

Cu toate acestea, Turcia rămîne un partener necesar pentru Germania, rolul Ankarei fiind crucial, în opinia Berlinului, pentru a împiedica afluxul de refugiați către Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?