Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un nou consilier în echipa președintelui

3 mar. 2017,, 12:15   Politică
5101 2

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, decretul prin care l-a numit pe Artur Gumeniuc în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit președinției, Artur Gumeniuc are o experiență bogată în organele securității statului, deținînd anterior diverse funcții de conducere în cadrul acestora.

Sursa precizează că printre primele obiective trasate de către șeful statului sînt examinarea subiectelor, precum: devalizarea sistemului bancar și recuperarea mijloacelor delapidate, riscurile extinderii complexului hidroenergetic de la Novodnestrovsk asupra securității Republicii Moldova, vînzarea ilegală de armament de către ex-ministrul Șalaru, alte subiecte de importanță majoră.

Consiliul Suprem de Securitate este organul consultativ care analizează activitatea ministerelor şi a altor autorităţi administrative centrale în domeniul asigurării securităţii naţionale şi prezintă recomandări Preşedintelui Republicii Moldova în probleme de politică externă şi internă a statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?