Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Bijuterii de contrabandă, aduse prin Transnistria (VIDEO)

3 mar. 2017,, 11:20   Societate
7512 1

Cinci persoane sînt bănuite într-un dosar de contrabandă cu metale și pietre prețioase.


Bănuiții transportau ilegal bijuteriile prin teritoriul Transnistriei. Valoarea acestora a fost estimată la peste 70 de milioane de lei. Liderul grupării criminale a fost reținut. Informația a fost comunicată astăzi, 3 martie, în cadrul unei conferințe de presă, de către șeful Direcției pentru investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigare (INI), Alexei Bacoș, citat de NOI.md.

Bănuiții distribuiau marfa de contrabandă în Chișinău și Bălți, după ce o primeau din Transnistria, iar în stînga Nistrului bijuteriile erau aduse din Ucraina. Atunci cînd aduceau marfa în Moldova, bănuiții se eschivau de la plata taxelor vamale, fapt prin care au prejudiciat considerabil bugetul statului. Bijuteriile aduse de peste hotare, atît produse finite, cît și materie primă pentru producere, erau duse la un atelier ce activa ilegal, unde toate bijuteriile erau marcate și puse în vînzare.

Oamenii legii l-au reținut, pe urme fierbinți, pe liderul grupării. În oficiul și la domiciliul acestuia au fost depistate 22 kg de metale și pietre prețioase în sumă totală de peste 40 de milioane de lei, dar și circa 300 de mii de lei în diferită valută. Potrivit lui Alexei Bacoș, în timpul reținerii bănuitul a opus rezistență armată. El a fost reținut pentru 72 de ore. Ceilalți membri ai grupării au fost dați în căutare.

Suma totală a bijuteriilor aduse în țară de contrabandiști depășește cifra de 70 de mii de lei. Totodată, orice locuitor al orașelor Chișinău și Bălți putea să devină potențial cumpărător de articole de contrabandă, întrucît bijuteriile se comercializau sub forma mărfurilor care ar fi trecut toate etapele de licențiere.

Presupușii contrabandiști au statut de bănuiți în dosarul penal pentru transportarea ilegală a metalelor și pietrelor prețioase pe teritoriul Republicii Moldova și eschivarea de la plata taxelor vamale. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă să-și petreacă următorii zece ani după gratii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?