X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Germania a criticat Rusia

3 mar. 2017,, 11:10   Externe
3292 3

Sigmar Gabriel, ministrul de Externe al Germaniei, a catalogat consolidarea militară a Rusiei la frontierele cu statele baltice ca fiind iraţională, adăugînd că statul german va menţine prezenţa trupelor militare în regiune cît timp va fi necesar, informează Reuters.

Gabriel a vizitat cei aproximativ 400 de militari germani staţionaţi în Rukla, Lituania, ce fac parte din grupul de luptă de 1.000 de soldaţi ai statului german ce se vor alătura în 2017 forţelor armate conduse de SUA în Polonia, soldaţilor aflaţi sub directiva Marii Britanii din Estonia şi trupelor conduse de Canada din Letonia.

NATO îşi consolidează prezenţa în regiune la un nivel fără precedent de la Războiul Rece şi pînă în prezent, determinat de anexarea Crimeei la teritoriul rus şi acuzaţiilor, negate de Rusia, că ar susţine conflictul separatist din estul Ucraina.

Prezenţa NATO se va intensifica pe parcursul exerciţiilor militare ce vor avea loc în anotimpul verii, dezvoltarea acesteia fiind sistată de consolidarea militară a Rusiei, potrivit unui oficial american.

”Potenţialul militar pe care Rusia l-a construit aici la frontieră este complet iraţional din punctul meu de vedere în situaţia unei zero ameninţări din partea acestor state”, a declarat Gabriel jurnaliştilor.

Gabriel nu a oferit alte detalii, dar a adăugat că militarii germani vor rămîne în baza lituaniană ”atîta timp cît va fi nevoie”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?