Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Experţi germani: Unele prevederi ale DCFTA pot fi revizuite

2 mar. 2017,, 16:30   Economie
2783 3

Unele prevederi ale Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană (ZLSAC/DCFTA) pot fi revizuite.

Este opinia conducătorului Echipei Economice Germane (GET) în Moldova, Ricardo Giucci.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că periodic se desfăşoară şedinţe ale Consiliului Asociaţiei, la care pot fi revizuite unele prevederi, inclusiv cotele, însă întregul acord DCFTA nu poate fi revizuit.

"Înainte de a semna asemenea documente, autorităţile trebuie să se gîndească foarte bine, să desfăşoare consultări şi discuţii, dar nu invers, pentru ca mai tîrziu să apară necesitatea de a semna din nou documentul", consideră expertul.

Potrivit lui, revizuirea cotelor pentru Moldova va fi posibilă atunci cînd exporturile vor atinge limita, însă în prezent Moldova nu asimilează 100% cotele acordate.

Producţia moldovenească de origine vegetală corespunde cerinţelor şi standardelor UE, însă pentru producţia de origine animală există anumite restricţii legate de securitate", a spus expertul.

Economistul Woldemar Walter, care este unul dintre autorii analizei impactului implementării DCFTA asupra exportului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, a menţionat că în ultimii ani calitatea producţiei industriale a Moldovei a sporit graţie investiţiilor în dotarea tehnică a ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?