X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un fruntaș socialist din Găgăuzia a fost REȚINUT

2 mar. 2017,, 15:32   Politică
4051 8

Liderul filialei Partidului Socialiștilor, fostul deputat în Adunarea Populară (legislativul regional – n-red.) din Găgăuzia, Roman Tiutin, a fost reținut sub acuzația de huliganism.

Roman Tiutin este cunoscut ca unul dintre inițiatorii referendumului ilegal privind așa-zisa „autodeterminare” a regiunii autonome găgăuze, care s-a desfășurat pe 2 februarie 2014, remarcă portalul Gagauziainfo.md

Potrivit procurorilor, Tiutin a fost reținut pentru că a ignorat citațiile de a se prezenta la interogatoriu.

În replică, el a declarat că nu ar fi primit nicio citație și că, în acest fel, reprezentanții Partidului Democrat ar încerca să elimine concurenții electorali.

Menționăm că Roman Tiutin a candidat la alegerile pentru legislativul regional de la Comrat, din toamna anului trecut, când a acumulat majoritatea voturilor exprimate în circumscripția de la Vulcănești. Rezultatele scrutinului au fost însă invalidate, din cauza prezenței insuficiente la vot.

Ia ianuarie 2017 el a prezentat o altă inițiativă – de a proclama data de 2 februarie, cînd s-a desfășurat referendumul ilegal, drept sărbătoare oficială în Găgăuzia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?