Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cum arată închisoarea de LUX din Marea Britanie (VIDEO)

27 feb. 2018,, 04:00   Externe
12938 4

În Marea Britanie s-a deschis o închisoare de lux, care a costat 212 milioane de lire sterline (aprox. 250 de milioane de euro).

În închisoarea HMP Berwyn, din Wrexham, pot fi cazaţi 2.100 de deţinuţi. Camerele de aici nu seamănă cu nişte celule, iar drepturile de care se bucură puşcăriaşii nu amintesc deloc de regimul de detenţie.

Locuiesc în camere cu două paturi, între care se află un birou, pe care stau aşezate un laptop şi un telefon. E drept că laptopul nu are Internet, însă tot poate fi folosit pentru alte activităţi, aşa cum e studiul.

Deţinuţii pot folosi telefonul doar atunci cînd li se permite şi pot forma doar numere care au fost verificate în prealabil şi aprobate de personalul închisorii.

Fiecare cameră (aşa se cheamă, nu celulă!) are baie proprie, în care se află inclusiv un duş, arată Daily Mail.

Deţinuţii beneficiază de un teren de fotbal, dar şi de câteva terenuri mai mici, destinate altor sporturi. Au şi o sala de fitness, una de jocuri, centru de sănătate, dar toate acestea nu pot fi folosite decît în afara orelor de muncă obligatorii şi până la închiderea uşilor, seara.

Criticat pentru că acordă deţinuţilor atâtea drepturi şi un stil de viaţă de care nu se bucură unii dintre cei care trăiesc în libertate, Russ Trent, cel care conduce închisoarea, a replicat că adevărată pedeapsa e faptul că aceştia nu stau alături de familiile lor, în propria casă.

În plus, spune el, doar un astfel de stil de viaţă îi poate pregăti pe deţinuţi pentru reintegrarea deplină în societate, după ce-şi ispăşesc pedeapsa. Aceştia au nevoie de condiţii decente de trăi, pentru că, după ce sînt eliberaţi, să poată duce o viaţă în limitele legii şi să-şi poată întreţine familia.

"Oamenii sînt luaţi din familiile şi din casele lor - aceasta este pedeapsa. Cît timp sunt aici e treaba noastră să le dăm toate şansele să devină mai buni, mai educaţi, cu oportunităţi mai bune de angajare, să devină oameni de care comunitatea să fie mîndră", explică Trent.

Cînd pleacă de acolo, deţinuţii nu se apucă să-şi caute de muncă, ci merg la jobul pe care l-au găsit deja, explică şi Nick Dann, care face parte tot din conducerea penitenciarului.

Penitenciarul, a cărui construcţie a început în 2014, nu e complet finalizat. Cînd va fi gata, va oferi 1.000 de joburi şi va creşte economia locală cu 23 de milioane de lire sterline anual, arată publicaţia britanică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?