X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procurorul general al SUA a avut două contacte cu ambasadorul rus

2 mar. 2017,, 11:47   Externe
2744 0

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a discutat de două ori cu ambasadorul Rusiei la Washington în timpul campaniei prezidenţiale din SUA, potrivit presei americane, dar Sessions dezminte aceste informaţii, relatează The Associated Press.

După dezvăluirile pe acestă temă făcute de cotidianul The Washington Post, mai mulţi membri ai Congresului i-au cerut lui Sessions să nu se implice în ancheta Departamentului de Justiţie cu privire la presupusele imixtiuni ruse în campania prezidenţială din SUA.

În luna ianuarie, cu ocazia audierii sale pentru confirmarea în funcţia de procuror general, Sessions nu a dezvăluit aceste discuţii atunci cînd a fost întrebat despre contactele unor membri ai echipei de campanie al lui Donald Trump cu oficialii ruşi.

La audieri, senatorul Al Franken l-a întrebat pe Sessions ce ar face dacă ar primi dovezi că cineva din echipa de campanie a lui Trump s-a aflat în contact cu Guvernul rus în timpul campaniei electorale. Sessions a răspuns că "nu este la curent cu niciuna dintre aceste activităţi"

"Am fost desemnat o dată sau de două ori drept reprezentant în cursul acestei campanii, dar nu am comunicat cu ruşii şi nu pot comenta asta", a adăugat procurorul general.

Sessions a fost un reprezentant proeminent al lui Donald Trump în timpul cursei pentru Casa Albă, participînd activ la campania electorală în favoarea miliardarului.

Sarah Flores, o purtătoare de cuvînt a Departamentului de Justiţie, a declarat că răspunsul procurorului general nu a fost o minciună, pentru că fostul senator a fost întrebat despre presupusele contacte între echipa lui Trump şi Rusia, şi nu despre discuţiile pe care le-a avut Sessions în calitate de membru al Comisiei pentru forţele armate.

Anul trecut Sessions a avut peste 25 de discuţii cu ambasadori străini în calitate de senator şi s-a întîlnit de două ori cu ambasadorul rus, Serghei Kisleak, potrivit Departamentului de Justiţie.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri seara, procurorul general a declarat: "Nu m-am întîlnit niciodată cu vreun oficial rus pentru a discuta probleme de campanie. Nu am nicio idee despre ce este vorba. Este fals".

Liderul grupului minoritar din Camera Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, l-a acuzat pe Sessions că a "minţit sub jurămînt" şi a cerut demisia acestuia.

"Dacă este adevărat că Sessions s-a întîlnit cu ambasadorul (rus) Kisleak, şi a omis să dezvăluie acest lucru în timpul audierilor pentru confirmare, atunci este esenţial să se autoexcludă din orice rol în ceea ce priveşte ancheta referitoare la legăturile campaniei lui Trump cu ruşii", a declarat democratul Adam Schiff, membru în Comisia pentru serviciile de informaţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?