X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Kalinin: Problema amnistiei migranților moldoveni încă nu poate fi rezolvată

2 mar. 2017,, 09:45   Societate
11270 7

Problema privind amnistia migranților moldoveni nu poate fi soluționată atîta timp cît nu există o confirmare oficială a lansării acestui proces din partea Federației Ruse.

O declarație în acest sens a făcut în direct la postul de radio „Эхо Москвы” (Ecoul Moscovei) președintele Congresului Diasporei Moldovenești (CDM) în Rusia, Alexandr Kalinin, citat de NOI.md.

„Sînt la curent cu declarația oficială a președintelui Moldovei, dar nu văd nicio declarație oficială din partea FR – nici a președintelui, nici a Guvernului. Atîta timp cît nu va fi o declarație oficială din partea Rusiei, nu există nicio decizie cu privire la cetățenii Republicii Moldova, problema nu poate fi soluționată doar de o parte și la dorința președintelui Moldovei”, a spus el.

Kalinin a menționat că prezentarea migranților ilegali la oficiile Direcției principale pentru probleme migraționale a FR se poate solda cu arestări și chiar privațiune de libertate pe un termen de pînă la 4 ani pentru cetățenii Moldovei, deoarece încălcarea legislației migraționale în unele cazuri cade sub incidența CP al FR. În acest context, el i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova care au încălcat legislația migrațională să părăsească teritoriul FR.

Kalinin a adăugat că, astăzi, pe teritoriul FR se află concomitent circa 500 de mii de cetățeni ai Moldovei. Dintre ei circa 50 la sută sînt pasibili de a fi trași la răspundere administrativă și penală.

„Este o problemă stringentă și trebuie soluționată”, a conchis el.

Ieri președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că în cadrul unei întrevederi susținute cu președintele FR, Vladimir Putin, a fost adoptată decizia privind amnistia migranțională pentru cetățenii Moldovei. Kremlinul, deocamdată, nu a confirmat aceste informații.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?