Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip: Moldova așteaptă un nou credit de la FMI

2 mar. 2017,, 10:00   Politică
2670 6

Prim-ministrul Pavel Filip speră că deja în luna aprilie Moldova va primi din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) o nouă tranșă a creditului, în sumă de 21,2 milioane de dolari.

Asta, după ce pînă la sfîrșitul lunii martie managementul și Consiliul executiv al FMI va aproba rezultatele primei evaluări a programului reformelor economice pentru următorii trei ani, finanțat de FMI, pe marginea căruia s-a ajuns la un acord la nivel personal, transmite NOI.md.

Șeful Cabinetului de miniștri a comunicat despre acest lucru în cadrul ședinței Guvernului. El a adus mulțumiri grupului de negociatori FMI pentru eforturile și constructivismul de care au dat dovadă în cadrul misiunii de evaluare a îndeplinirii Acordului Moldovei cu FMI.

Premierul a menționat că el este bucuros de atitudinea binevoitoare și rezultatele pozitive care au fost remarcate. El a ținut să mulțumească echipei Fondului Monetar Internațional și a subliniat că o atare deschidere din partea FMI merită recunoștință.

„S-a muncit și zi și noapte, în sensul direct al cuvîntului, dat fiind decalajul de fus orar cu Washingtonul”, a spus prim-ministrul. Totodată, Pavel Filip a apreciat implicarea autorităților de la Chișinău în acest exercițiu, menționînd că aceasta a dus, într-un final, la un rezultat pozitiv al evaluării. Premierul a adus mulțumiri Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei, Băncii Naționale și Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale pentru conlucrare. „Am reușit să avem o înțelegere foarte bună la nivel de echipe”, a menționat Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?