Filip, indignat de condițiile deplorabile din grădinițe

Filip, indignat de condițiile deplorabile din grădinițe

Premierul Pavel Filip a cerut astăzi sancționarea directorilor de grădinițe, dar și a funcționarilor publici care se fac responsabili de condițiile proaste din grădinițe, comunică NOI.md.

Șeful executivului a cerut intervenția Ministerului Sănătății în soluționarea acestei probleme, după ce a fost contactat astăzi de un părinte și a mers să viziteze o grădiniță din capitală.

„Eu personal m-am săturat de această situație. De cînd am spus să se facă regulă în domeniu, și nimic! Am decis să merg la grădiniță cu acest părinte și să văd ce se întîmplă în realitate. Am văzut ouă cu termen expirat, în frigidere carnea ținută împreună cu produsele lactate, resturi rămase, lipsă totală de igienă. Ar trebui să le fie rușine! Praful de un deget pe unde merg copiii în fiecare zi. Acești oameni trebuie să poarte răspundere pentru situația creată. Trebuie să răspundă cu funcțiile cei care sînt în fruntea acestor instituții”, a explicat Filip.

Premierul a mai cerut eliminarea tuturor deficiențelor de comunicare între instituții, astfel încît în grădinițe să fie asigurate condiții optime pentru copii. Potrivit lui Filip, autoritățile pasează responsabilitatea de la unele la altele, lucru grav în opinia lui.

„Peste o săptămînă vom face verificări în toate grădinițele din țară să vedem ce avem de făcut. Cei care lucrează în instituțiile de educație trebuie să aibă o atitudine responsabilă – să vadă cum sînt hrăniți copiii și cum sînt asigurate condițiile de igienă. Dacă trebuie, vom opera modificări și în Codul contravențional”, a punctat Filip.
 
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

русский 1 mar. 22:54

а ты фусу назначь отвественной..доверь ей эту работу..она большой специалист

unu 2 mar. 06:04

русский nu e vina lu Filip! E vina romanilor. ca trebuiau sa lase frigiderele pline dupa ce au refacut gradinitele!
Parca te poti pune cu "fascistiii"!

El şi alţii 2 mar. 09:15

Indignat ș-are temei,
Fără de nicio ruşine,
Când îi critică pe ei,
Se descrie doar pe sine!...

captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu