Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Veteranii războiului de pe Nistru: Organele de drept şi mass-media ne presează

1 mar. 2017,, 16:47   Societate
4213 1

Veteranii conflictului de pe Nistru susţin că organele de drept şi unele surse mass-media încearcă intenţionat să le denigreze imaginea şi să facă presiuni asupra lor, pentru a nu desfăşura acţiuni de protest.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, Anatolie Bîzgu, a spus că, "recent, în presă a apărut informaţia precum că veteranii planifică acţiuni de protest pentru 2 martie, de Ziua comemorării celor căzuţi în acţiunile de luptă pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Potrivit lui, "informaţia de pe today.md a fost preluată de Publika TV, care a organizat o discuţie în acest sens cu şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, jurnalistul Cristian Tabără, preşedintele Uniunii Veteranilor Conflictului de pe Nistru, Mihai Balan, şi cu fostul şef al MAI, Ghenadie Cosovan".

"Scopul principal al acestor surse media este de a ponegri imaginea veteranilor, precum şi de a manipula cu opinia publică. Totodată, organele de drept au început să-i cheme pe veterani la interogatoriu. Aceasta se face pentru a nu permite veteranilor să-şi exprime nemulţumirea faţă de guvernarea din ţară, precum şi pentru a nu desfăşura proteste şi a nu-l fluiera pe preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi pe prim-ministrul Pavel Filip, aşa cum s-a întîmplat anul trecut", consideră Bîzgu.

El a amintit că "autorităţile le-au promis veteranilor să soluţioneze problema locuinţelor, dar nici acum nu a fost executată hotărîrea instanţei de judecată prin care veteranii pot privatiza bunurile".

"Noul prim-ministru, Pavel Filip, a promis să soluţioneze problemele existente, însă nu a făcut nimic. Guvernarea îşi aminteşte de veterani numai pe 2 martie şi le acordă o oarecare sumă de bani", a spus preşedintele Mişcării.

De asemenea, veteranii sînt nemulţumiţi de faptul că "celor care au luptat de partea Transnistriei le-au fost acordate apartamente şi compensaţii, iar cei care au luptat pentru integritatea Moldovei nu au primit nimic".

Veteranii au pregătit şi o declaraţie, pe care au transmis-o Primăriei Chişinău. În declaraţie se menţionează că, începînd cu 1 martie şi pînă la 1 iunie, vor fi desfăşurate acţiuni de protest prin care vor cere autorităţilor să execute hotărîrea judecătorească referitoare la dreptul la privatizare gratuită a apartamentelor de către participanţii la conflictul armat de pe Nistru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?