Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

1 martie aduce sărbătoare în sufletele moldovenilor (VIDEO)

1 mar. 2017,, 14:00   Societate
4880 0

Prima zi a primăverii aduce sărbătoare în sufletele moldovenilor. Lumea se grăbește să cumpere mărțișoare pentru cei dragi, lucru de care se bucură și comercianții din centrul capitalei, notează NOI.md.

Deși se observă tendința de a moderniza mărțișoarele, moldovenii totuși continuă tradiția de a dărui și de a purta simbolul primăverii. Comercianții de mărțișoare susțin că femeile sînt cele mai active cumpărătoare, bărbații dovedindu-se a fi mai rezervați la acest capitol.

În acest an, la dispoziția cumpărătorilor a fost pusă o varietate mare de mărțișoare, de la cele croșetate, împletite manual, pînă la cele cu pandantive și broșe. Se întîlnesc și mărțișoare care pot fi agățate undeva în casă, acestea fiind de o mărime semnificativă, iar prețul lor ajungînd uneori chiar și la cîteva sute de lei.

Unii comercianți au fost și mai ingenioși, confecționînd mărțișoare în formă de buchete de flori, cu tricolorul sau stema Moldovei, cu mesaje mai deosebite pentru mame, bunici, educatoare, profesori.

Pe lîngă mărțișoare, se mai obișnuiește a oferi și primele flori de primăvară, precum lalele, narcise, zambile. Prețurile acestora diferă de la 20 la 50 de lei, iar pentru Ziua Internațională a Femeii comercianții afirmă că nu le vor majora.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?