Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Procurorii sînt așteptați în Consiliul municipal

1 mar. 2017,, 11:10   Capitala
5048 5

La ședințele Consiliului municipal Chișinău (CMC) ar putea să participe reprezentanții organelor procuraturii.


Cel puțin pe asta insistă reprezentanții fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) în organul legislativ local. În acest fel, consilierii intenționează să atragă atenția organelor de drept asupra ”fărădelegii comise de Dorin Chirtoacă și fracțiunea liberalilor”, transmite NOI.md.

Consilierul municipal din partea fracțiunii socialiștilor Petru Corduneanu a declarat că procurorii trebuie să se convingă personal de dezordinea creată în capitală ”din vina lui Chirtoacă și a colegilor lui din Partidul Liberal”.

”Propun să reluăm practica anterioară, cînd la ședințele Consiliului municipal Chișinău asistau procurorul și comisarul, care aveau grijă să fie respectată legislația și întreprindeau măsurile necesare pentru asigurarea ordinii. Iată voi spuneți că pînă în anul 2009, în țară a fost regim totalitar, se încălcau la orice pas drepturile și libertățile, însă practica prezenței reprezentanților organelor de drept ne permitea să combatem provocările și să desfășurăm ședințele în mod civilizat”, a remarcat Corduneanu.

El a calificat drept inadmisibil comportamentul lui Chirtoacă, care a transformat ședințele Consiliului municipal Chișinău într-un ”loc al confruntărilor oponenților politici”.

”Domnule primar, orice vizită a dumneavoastră la consilieri se termină cu scandal. Dumneavoastră, împreună cu colegii din Partidul Liberal, faceți fărădelege și considerați că veți rămîne nepedepsiți. Consider că în aceste condiții noi, pur și simplu, sîntem obligați să invităm la ședințele noastre reprezentanții organelor procuraturii, care ar fixa toate declarațiile și acțiunile dumneavoastră, de asemenea, ar stabili și gradul de legalitate a lor. Nu văd nicio problemă în asigurarea prezenței procurorului”, a concluzionat consilierul PSRM.

De remarcat că Dorin Chirtoacă și-a făcut apariția la ședința CMC marți, 28 februarie. El a îndemnat consilierii să voteze pentru inițiativa aprobării pachetului privind sporirea eficienții energetice a blocurilor locative din Chișinău. Primarul a fost criticat dur de consilierii din partea PSRM.

Aleșii locali l-au acuzat pe primarul general de lipsă de transparență în elaborarea proiectelor finanțate de partenerii occidentali și de lipsa dorinței de a face regulă în oraș. În cadrul ședinței CMC din 23 februarie, lui Dorin Chirtoacă i-a fost înmînată ”Cupa cu glod” – asta pentru ”meritul” de a transforma Chișinăul într-un ”oraș european”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?