X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dorin Chirtoacă, acuzat de trafic de influență

16 apr. 2013,, 13:08   Societate
5691 0
Foto: noi.md
Membrul Partidului Socialiștilor și deputatul Ion Ceban îl acuză pe primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, de trafic de influență. Acuzațiile acestuia au la bază constatările raportului Curții de Conturi privind auditul gestionării mijloacelor publice și al patrimoniului municipiului Chișinău în perioada 2010-2011, scrie NOI.md.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Ceban a enumerat mai multe cazuri din raportul CC, în care au fost depistate nereguli. „Nerespectarea procedurii legale de achiziții publice care a adus prejudiciu bugetului municipal de milioane de lei. La un șir de achiziții publice au participat unii și aceiași agenți economici”, sînd doar cîteva exemple aduse de Ceban, cu referire la raportul respectiv.

„În anul 2010 a fost elaborat și aprobat de către Consiliul municipal Chișinău un plan care realizează o viziune clară asupra colectării impozitelor. Cea mai mare cotă o are taxa de publicitate. Aici vreau să vă duc spre direcția relațiilor lui Dorin Chirtoacă în ceea ce ține de publicitate – fratele său, Lucian Chirtoacă. Grație unui trafic de influență, bugetul a fost prejudiciat de milioane de lei”, a spus Ceban.

Totodată, el s-a arătat nemulțumit de faptul că, deși a trecut mult timp, iar anterior procurorul general interimar Andrei Pîntea a enumerat problemele și a spus că acestea sînt în examinare, pînă la momentul de față nimeni nu este bănuit.

„Ca să le ușurăm activitatea, vom transmite Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție și Comisiei Naționale de Integritate cel puțin 20 de cazuri din constatările Curții. Sute de milioane de lei gestionate prost și fraudulos”, a menționat Ceban.

De asemenea, el a mai spus că PSRM a inițiat procedura de acționare în judecată a lui Dorin Chirtoacă pentru neregulile din oraș, doar că inițial va transmite o cerere edilului pentru ca acesta să ia act de iregularități. „Dacă Chirtoacă nu reacționează, va fi acționat în judecată”, a avertizat Ion Ceban.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?