X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Două suspecte puse sub acuzare pentru uciderea lui Kim Jong Nam

1 mar. 2017,, 10:20   Externe
1896 0

Două femei au fost puse sub inculpare pentru uciderea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean.


Vietnameza Doan Thi Huong şi indoneziana Siti Aisyah au fost aduse în faţa instanţei îmbrăcate în veste antiglonţ şi riscă pedeapsa capitală dacă sînt găsite vinovate pentru uciderea lui Kim Jong Nam, relatează BBC, potrivit News.ro.

Imediat după citirea acuzaţiilor, suspecta vietnameză a susţinut în faţa magistraţilor că este nevinovată în ceea ce priveşte asasinarea lui Kim Jong Nam cu neurotoxina VX. ”Înţeleg, dar sînt nevinovată”, a declarat în engleză Doan Thi Huong. Oficialii sud-coreeni şi americani au susţinut de la început că responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam sînt agenţii nord-coreeni finanţaţi de către Phenian. Kim Jong Nam era cunoscut drept un critic al regimului impus de familia sa în Coreea de Nord şi locuia în exil în regiunea administrativă specială Macao, unde beneficia de protecţia autorităţilor de la Beijing.

Însă, regimul nord-coreean dezminte că este implicat în asasinare şi a cerut chiar eliberarea imediată a celor trei suspecţi arestaţi de autorităţile malaeziene, susţinînd că sînt nevinovaţi în ceea ce priveşte moartea lui Kim Jong Nam. Avocatul suspectei indoneziene le-a cerut magistraţilor să impună un ordin care să interzică poliţiştilor sau unor potenţiali martori să facă de declaraţii care ar putea să pericliteze dreptul clientei sale la un proces corect în Kuala Lumpur.

Anterior, cele două suspecte au susţinut în timpul audierilor că au primit pînă la 90 de dolari pentru a participa la filmarea unei presupuse farse TV şi au crezut că-l vor stropi pe faţă cu ulei de bebeluş pe Kim Jong Nam. Procurorul General a declarat că nu s-a luat nicio decizie cu privire la inculparea singrului suspect nord-coreean arestat, Ri Jong Chol.

”Asta va depinde de rezultatele anchetei poliţiştilor, care este în desfăşurare”, a precizat Mohamed Apandi Ali. Reprezentanţii sud-coreeni susţin că patru persoane căutate pentru asasinare sînt spioni nord-coreeni, iar alţi doi suspecţi lucrează pentru ministerul de Externe de la Phenian.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?