Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moldova și Azerbaidjanul vor extinde comerțul bilateral

1 mar. 2017,, 10:40   Economie
2272 4

Moldova și Azerbaidjanul sînt dispuse să-și extindă cooperarea comercial-economică în vederea majorării volumului schimbului comercial reciproc.

Potrivit mass-mediei azere, acest lucru a fost discutat în cadrul rundei ordinare a consultărilor politice interguvernamentale susținute la Baku la nivelul viceminiștrilor de externe ai Moldovei și Azerbaidjanului, relatează NOI.md.

Astfel, negocierile au fost susținute de către viceministrul de externe al Moldovei Lilian Darii și viceministrul de externe al Azerbaidjanului, Khalaf Khalafov.

Viceminiștrii s-au arătat mulțumiți de actualul nivel al cooperării politice între Moldova și Azerbaidjan, specificînd că acest lucru va crea oportunități pentru dezvoltarea cooperării în alte domenii. S-a menționat, îndeosebi, că părțile susțin integritatea teritorială, suveranitatea și frontierele reciproce recunoscute la nivel mondial.

Khalaf Khalafov a remarcat și cooperarea de succes dintre Chișinău și Baku în cadrul CSI, GUAM și altor organizații internaționale și s-a arătat convins de aportul consultărilor interguvernamentale la dezvoltarea cooperării bilaterale.

Părțile și-au exprimat disponibilitatea pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în vederea majorării volumului schimbului comercial reciproc.

Ei au mai menționat importanța intensificării activității Comisiei Interguvernamentale pentru Cooperarea Economică și necesitatea organizării în scurt timp a următoarei ședințe a acestei structuri.

Lilian Darii a menționat interesul Moldovei pentru folosirea posibilităților de tranzit ale Azerbaidjanului, specificînd coincidența pozițiilor ambelor țări în chestiunea transportului mărfurilor pe Marea Neagră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?