X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Chirtoacă vrea "să se plimbe" în microbuze ieftine

28 feb. 2017,, 16:40   Capitala
5238 5

Costul călătoriilor cu microbuzul în capitală nu trebuie să fie majorat.


Pasagerii transportului public au devenit ”victimele sărăciei” și nu-și pot permite tarife mai mari. Despre aceasta a declarat, astăzi, 28 februarie, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), primarul general Dorin Chirtoacă, informează NOI.md.

Chirtoacă a declarat că nu vede premise pentru majorarea tarifelor la călătoriile cu microbuzul în capitală. ”Nu există nici un fel de motive pentru ca aceste tarife să crească de două – trei ori. Microbuzele au apărut din sărăcia noastră. Noi nu avem condiții suficiente pentru a asigura toți cetățenii cu transport public de calitate. Nu putem decide acest lucru doar prin semnarea unei dispoziții. Trebuie să fie respectată procedura de examinare a acestei chestiuni în cadrul Municipiului Chișinău și în mediul experților. Direcția transport public, de asemenea, trebuie să-și spună verdictul. Iar pentru asta este nevoie de timp”, a declarat primarul general.

Șeful administrației capitalei pune la îndoială faptul că acele companii care se ocupă de transportarea pasagerilor în Chișinău vor avea de cîștigat de pe urma majorării tarifelor. ”Să admitem că tariful se majorează pînă la 10 lei, nu cred că în microbuze vor urca la fel de mulți pasageri ca și acum. Chiar dacă majorarea va fi pînă la cinci lei, în opinia mea, numărul pasagerilor va scădea. Aceasta este realitate, le place lor asta sau nu (proprietarilor companiilor de transport - red)”, a concluzionat Dorin Chirtoacă.

De menționat că, pe 20 februarie, reprezentanții companiilor de transport a pasagerilor din Chișinău s-au adresat la Primărie cu cererea de a fi majorat costul unei călătorii cu microbuzul pînă la șase – opt lei. Transportatorii s-au plîns pe faptul că actualul tarif nu le permite să compenseze cheltuielile pentru combustibil și deservirea tehnică a unităților de transport. Ei au calificat drept inadmisibil faptul că tariful nu a mai fost revizuit în ultimii zece ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?