X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu: Un președinte responsabil nu înaintează ultimatumuri

28 feb. 2017,, 15:51   Politică
7845 27

Inițiativa de modificare a Constituției prezentată astăzi de șeful statului nu are nicio perspectivă, a declarat spicherul Andrian Candu, citat de Noi.md.

Președintele Legislativului a criticat modul în care Igor Dodon a decis să ceară ajutorul deputaților pentru modificarea Constituției, dup ce i-a atenționat că, dacă nu va găsi voturile necesare în Parlament pînă pe 24 martie curent, va iniția organizarea unui referendum.

„Într-o democrație parlamentară un președinte responsabil nu înaintează ultimatumuri Parlamentului. Președintele Dodon, însă, în dorința de a supune Parlamentul, are falsa senzație că aș fi poștașul care duce scrisori deputaților. Îl invit pe președinte sa se adreseze direct deputaților, or modalitatea de comunicare instituțională cu fracțiunile îi este familiară”, a comentat Candu.

Politicianul a mai remarcat că, prin încercarea de a extinde competențele președintelui în ceea ce privește dizolvarea Parlamentului, Igor Dodon vrea să transforme Parlamentul într-o „anexă a Președinției”.

”Vad că dînsul insistă asupra angajamentelor năstrușnice asumate cu ardoare, inclusiv anularea Acordul de asociere, însă inițiativa sa nu are nici o perspectivă în opinia mea, este doar încă o încercare politică de a ieși în evidență. Aștept cu interes să văd cine vor fi semnatarii inițiativei, prin care președintele Dodon vrea sa transforme Parlamentul într-o anexa a Președinției”, adăugat democratul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?