X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Savanții au relatat cît de periculoasă ar fi căderea unui asteroid peste Londra și Berlin

1 mar. 2017,, 02:30   Ştiinţă şi IT
2703 0

Oamenii de știință britanici au estimat proporția unei eventuale calamități, provocate de căderea asteroizilor peste marele orașe, precum Londra și Berlin.

Studiul respectiv a fost publicat în librăria preprinturilor electronice arXiv.org.

Căderea peste Berlin a unui corp ceresc ar afecta viața a peste 3,5 milioane din cele circa 6 milioane de persoane care locuiesc în oraș. Pentru Londra cu o populație de 13,9 de milioane de persoane o astfel de calamitate ar provoca decesul a peste 8,7 milioane de persoane.

În ambele cazuri în regiunea impactului asteroidului s-ar fi format cratere, iar principalii factori ucigași ar fi vîntul puternic, acțiunea undei de șoc și radiația termică.

În calitate de model savanții au examinat un obiect de formă sferică cu diametrul de 200 de metri și densitatea de 3,1 tone la un metru cub. Se presupune că acest corp ceresc lovește pămîntul cu viteza de 20 de km pe secundă și sub un unghi de 45 grade.

Oamenii de știință au ajuns la această concluzie în urma unei modelări efectuate la computer prin intermediul programului ARMOR (Asteroid Risk Mitigation Optimization and Research). Specialiștii au mai examinat cazul explodării unui asteroid în aer deasupra orașelor și situația, cînd căderea corpului ceresc provoacă un tsunami.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?