X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Putin se declară încrezător în rezolvarea disputelor dintre Rusia și Belarus

28 feb. 2017,, 16:10   Externe
4157 0

Rusia este încrezătoare că va putea să rezolve o serie de dispute cu Belarus, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, referindu-se la dezacorduri asupra introducerii de către Moscova de controale la frontiera dintre cele două țări și la livrările de energie, relatează Reuters.

'Sînt sigur că vom fi în măsură să găsim o cale de rezolvare', a declarat Putin în cadrul unei conferințe de presă la Bișkek, capitala Kârgâzstanului, după o întrevedere cu omologul său kârgâz, Almazbek Atambaiev.
La începutul lunii februarie, Belarusul a denunțat decizia Rusiei de a introduce controale la frontiera dintre cele două țări, care fac parte din aceeași uniune vamală.

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunțat la sfîrșitul lui ianuarie introducerea de controale în trei regiuni de frontieră cu Belarus, pentru a 'crea condițiile necesare menite să asigure securitatea frontierei'.

Acest anunț a intervenit la nici trei săptămîni după decizia președintelui Lukașenko de a suprima regimul de vize pentru cetățenii din 80 de țări, printre care toate țările din UE, SUA și Japonia, în cazul în care durata șederii în Belarus nu depășește cinci zile.

Controalele la frontiera dintre Belarus și Rusia au fost suprimate în anii 1990, cînd cele două țări au semnat un acord privind integrarea lor politică și economică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?