X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Platon, lipsit de dreptul de a-și cumpăra apă potabilă de la magazinul închisorii

28 feb. 2017,, 16:00   Societate
7108 7

"Omul de afaceri Veaceslav Platon, acuzat de fraude financiare și spălare de bani, a fost lipsit de dreptul de a-și cumpăra apă de băut de la magazinul Penitenciarului №13 din Chișinău", a comunicat marți, după ședința de rînd a instanței de judecată avocatul Eduard Rudenco.

Potrivit informațiilor Agenției "Infotag", acesta este indignat de faptul că chiar dacă antreprenorul are bani, lui i-a fost propus să bea apă de o calitate îndoielnică, de la robinet.

"De asemenea, în celula lui, a fost înlocuit, pe neașteptate, becul pe unul mai slab. Nu se vede mai nimic. Mai mult decît atît, dintr-un moft al administrației, masa și scaunul din celulă au fost fixate, picioarele fiindu-le betonate. În ciuda solicitărilor repetate ale apărătorilor către Ministerul Justiției privind condițiile inumane de detenție, starea de lucruri nu se schimbă", și-a exprimat nemulțumirea avocatul.

Potrivit acestuia, în instanța de judecată au fost audiați, marți, în conformitate cu propunerea acuzării trei martori: doi oameni de afaceri și șeful secției Victoriabank.

"Antreprenorii au comunicat că în documentele de constituire ale companiilor drept beneficiari ai creditelor figurează alte persoane, și nu Platon. În ceea ce privește secția menționată mai sus, aceasta elibera împrumuturi, pentru care clientul nostru figura în calitate de garant", a comunicat Rudenco, menționînd că deja opt martori au fost interogați de instanța de judecată în absența persoanei implicate în cazul penal.

Potrivit spuselor acestuia, următoarea ședință de judecată a Judecătoriei Buiucani, în cadrul căreia este examinat dosarul va avea loc pe data de 1 martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?