Platon, lipsit de dreptul de a-și cumpăra apă potabilă de la magazinul închisorii

Platon, lipsit de dreptul de a-și cumpăra apă potabilă de la magazinul închisorii

"Omul de afaceri Veaceslav Platon, acuzat de fraude financiare și spălare de bani, a fost lipsit de dreptul de a-și cumpăra apă de băut de la magazinul Penitenciarului №13 din Chișinău", a comunicat marți, după ședința de rînd a instanței de judecată avocatul Eduard Rudenco.

Potrivit informațiilor Agenției "Infotag", acesta este indignat de faptul că chiar dacă antreprenorul are bani, lui i-a fost propus să bea apă de o calitate îndoielnică, de la robinet.

"De asemenea, în celula lui, a fost înlocuit, pe neașteptate, becul pe unul mai slab. Nu se vede mai nimic. Mai mult decît atît, dintr-un moft al administrației, masa și scaunul din celulă au fost fixate, picioarele fiindu-le betonate. În ciuda solicitărilor repetate ale apărătorilor către Ministerul Justiției privind condițiile inumane de detenție, starea de lucruri nu se schimbă", și-a exprimat nemulțumirea avocatul.

Potrivit acestuia, în instanța de judecată au fost audiați, marți, în conformitate cu propunerea acuzării trei martori: doi oameni de afaceri și șeful secției Victoriabank.

"Antreprenorii au comunicat că în documentele de constituire ale companiilor drept beneficiari ai creditelor figurează alte persoane, și nu Platon. În ceea ce privește secția menționată mai sus, aceasta elibera împrumuturi, pentru care clientul nostru figura în calitate de garant", a comunicat Rudenco, menționînd că deja opt martori au fost interogați de instanța de judecată în absența persoanei implicate în cazul penal.

Potrivit spuselor acestuia, următoarea ședință de judecată a Judecătoriei Buiucani, în cadrul căreia este examinat dosarul va avea loc pe data de 1 martie.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

Vasika 28 feb. 21:01

Eu beau apa de la robinet, si ce mor sau ce? Nu cumva cere sa ii puna si kuler in celula? El cred ca a uitat de ceva, el este puscarias si nu este la kurort.

ГЕОРГЕ 28 feb. 20:58

Весь Кишинёв пьет из крана...а ему очищенная в бутылках!!!Не хило...И с каких пор все в тюрьмах зэки-а он БИЗНЕСМЕН !!!

Pavel 28 feb. 20:14

L-au ajuns blestemurile oamenilor, ce vă pare ...

Sorin 28 feb. 20:13

Ei și ? voi vă imaginați cîte sate erau să fie aprovizionate cu apă potabilă din banii pe care individul i-a furat de la stat ? în pix mă doare pe mine de unde bea ăsta apă, și-a făcut-o cu propria mînă, l-a pus cineva să fure țara de miliarde ani la rînd?

Hariton 28 feb. 19:47

Opa na...cică condițiile sunt inumane! Dar este inuman să furi miliarde de dolari de din Banca de Economii și să lași familii întregi fără bani?

Vasile 28 feb. 19:26

Calitatea apei indoielnice d ela robinet e cauza ca Moldova a fost saracita ani la rind de insi ca Platon, Filati, Shor si altii din mafii amestecate cu politicul si business-ul.

провинциалка 28 feb. 16:36

что остается делать адвокатам - купить Платону фильтр-кувшин ...и "китайские фонарики с радиоточкой ..
но беспредел, конечно, полнейший у тюремщиков, - мзду видно не слабую получают за предоставление таких "услуг" ...и европослы в тряпочку молчат даже носа не кажут в молдавском минюсте ! :((
а каким судом судите - таким и этих надсмотрщиков будут судить - это проза жизни!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load