Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moțiunea împotriva Ruxandei Glavan, respinsă de comisia de profil

28 feb. 2017,, 15:20   Politică
3466 4

Comisia protecție socială, sănătate și familie a respins, în ședința de astăzi, moțiunea simplă asupra activității ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, informează Noi.md.

După circa două ore de discuții, cinci membri ai Comisiei au votat împotriva moțiunii, doi deputați au votat pentru și doi s-au abținut. Proiectul moțiunii se referă, în special, la majorarea tarifelor pentru serviciile medico-sanitare.

În explicație, ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a precizat că din anul 2004, cînd a fost instituit catalogul unic de prețuri, tarifele pentru serviciile medico-sanitare nu au fost revizuite și actualmente, acestea nu corespund realității. ”Era necesară indexarea anuală a tarifelor conform creșterii indicelor de consum”, a spus ministrul.

Menționăm că fracțiunea parlamentară a PSRM a depus o moțiune simplă asupra activității ministrului Glavan la finele săptămînii trecute, care urmează să fie examinată în plenul Parlamentului joi, 2 martie. Pentru ca moțiunea să treacă e nevoie de voturile majorităţii deputaţilor prezenţi. Demisia ministrului a fost cerută după ce prețurile la serviciile medicale au fost majorate de cîte 3, 4 sau chiar 5 ori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?