X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce pățești dacă folosești telefonul la volan în Marea Britanie

28 feb. 2017,, 23:00   Ştiri Auto
8561 0

La fel ca în România, și în Marea Britanie folosirea telefonului mobil este interzisă la volan.

Amenzile sînt mult mai drastice pentru conducătorii auto din Insulă, decît pentru români.

Pînă acum șoferii care vorbeau sau foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau primeau o amendă de o sută sute de lire sterline și trei puncte de penalizare. De la 1 martie, autoritățile vor majora amenezile. Conform oficialilor britanici, amenda o să crească la 200 de litre, iar în loc de trei puncte de penalizare vei primi șase puncte de penalizare. Ba mai mult, dacă ești prins și a doua oară, amenda poate să ajungă la 1.000 de lire plus permisul suspendat pe șase luni. Noile reguli se aplică de mîine în Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Pentru a putea face o diferență, punctele de penalizare în Marea Britanie rămîn valabile timp 3 ani și nu un an cum se întîmplă în România.

Noua lege a fost modificată după ce cifrele au arătat că în ultimele 12 luni aproximativ 11 milioane de conducători auto din Marea Britanie au recunoscut că au vorbit la telefon în timp ce șofau. Mai mult, procentul celor care petrec timpul pe rețelele de socializare la volan a crescut în ultimii doi ani de la 14% la 20%.

Acest comportament este cel mai răspîndit în categoria șoferilor cu vîrsta cuprinsă între 17 și 24 de ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?