X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Vameşii de la Leuşeni au confiscat ceasuri, bijuterii şi monede de contrabandă

28 feb. 2017,, 12:45   Societate
3005 1

Vameşii de la postul vamal "Leuşeni" au reţinut doi cetăţeni ai Moldovei care au încercat să introducă ilegal în ţară un lot de ceasuri, monede vechi şi bijuterii din aur şi argint.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, contrabandiştii au venit din România şi au încercat să intre în ţară prin Coridorul Verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat. Vameşii au decis totuşi să verifice autoturismul şi au depistat un pulover şi o pungă sigilate cu bandă adezivă, în care se aflau 176 de monede de colecţie de diverse valori, vechimi şi dimensiuni, emise de mai multe ţări, preponderent Franţa, Ungaria, Elveţia, SUA, Canada, 21 de ceasuri, care aveau inscripţionate marcajele unor branduri renumite, şi 78 de articole de bijuterie din aur şi argint. Bunurile au fost reţinute şi urmează a fi transmise pentru expertiză instituţiilor specializate. Bărbaţii au fost reţinuţi, iar pentru contrabandă riscă închisoare de pînă la 10 ani.

Aceasta este a doua tentativă de contrabandă cu monede contracarată de vameşii de la Leuşeni pe parcursul lunii curente. Primul caz a fost înregistrat pe 6 februarie, fiind reţinute 5259 de monede antice şi alte obiecte de valoare istorico-culturală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?