X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un consilier municipal a renunțat la carnetul de partid al PSRM (VIDEO)

28 feb. 2017,, 12:20   Capitala
4493 0

Oleg Onișcenco a părăsit oficial Partidul Socialiștilor (PSRM).


El s-a declarat consilier independent după ce, săptămîna trecută, a fost exclus din fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) din cadrul Consiliului municipal Chișinău (CMC). În cadrul ședinței CMC, care s-a desfășurat astăzi, 28 februarie, Onișcenco a comunicat despre planurile sale de activitate în calitate de ales local, transmite NOI.md.

Proaspătul consilier municipal independent și-a explicat decizia de a părăsi Partidul Socialiștilor. „Nu s-a mai întîmplat anterior așa ceva, ca eficacitatea Consiliului municipal să se reducă pînă la limită. Este evident că PSRM întreprinde deliberat acțiuni ce blochează activitatea CMC. Nu vreau să particip la aceste acțiuni. În continuare, intenționez să susțin crearea condițiilor optime în Consiliu și la adoptarea proiectelor de decizii ”sănătoase” și logice. Voi lucra pentru binele chișinăuienilor”, și-a împărtășit planurile Oleg Onișcenco.

În același timp, el și-a exprimat convingerea că decizia cu privire la excluderea sa din fracțiunea socialiștilor nu a fost obiectivă.

„Eu am devenit victima unui atac din partea foștilor mei colegi, pe care l-a inițiat Ion Ceban (președintele fracțiunii PSRM – red.). S-a încercat ponegrirea mea pentru critica mea constructivă referitoare la acțiunile PSRM. Tot de ceea ce am fost învinuit nu corespunde realității. Intenționez să mă adresez în instanța de judecată împotriva celor care au răspîndit toate aceste calomnii”, a conchis alesul local.

Reamintim că pe 23 februarie Oleg Onișcenco a fost exclus din fracțiunea PSRM din Consiliul municipal. Președintele fracțiunii socialiștilor în CMC, Ion Ceban, a explicat această decizie prin faptul că alesul local a comis o mulțime de încălcări ale deciziilor fracțiunii și Partidului Socialiștilor, a susținut Partidul Liberal în timpul votării la ședințele Consiliului municipal și a întreprins ”și alte acțiuni care i-au prejudiciat pe locuitorii Chișinăului”.

Onișcenco a trecut în Consiliul municipal în urma alegerilor locale care s-au desfășurat pe 14 iunie 2015. El a devenit unul dintre cei 19 consilieri ai fracțiunii socialiștilor, cea mai reprezentativă din organul legislativ local. Pînă la acel moment el a condus partidul ”Casa noastră – Moldova”, iar în aprilie 2015 el a fost substituit în această funcție de fostul deputat comunist din partea Partidului Comuniștilor Grigore Petrenco.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?