X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Au încercat să părăsească țara la volanul unor automobile cu acte false

28 feb. 2017,, 11:52   Societate
4248 4

Trei cetățeni ucraineni au încercat să traverseze frontiera cu mijloace de transport în baza documentelor falsificate, notează NOI.md.

Pe 27 februarie curent, în jurul orei 11.30, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere „Criva”, s-a prezentat un ucrainean, la volanul unui automobil înmatriculat în Polonia. Acesta i-a prezentat polițistului de frontieră o procură falsificată.

La trei ore diferență, prin același punct de trecere, polițiștii de frontieră au identificat al doilea cetățean al Ucrainei, care a prezentat la control certificatul de înmatriculare eliberat de autoritățile poloneze cu semne vădite de falsificare. Mai mult, din verificările adiționale s-a aflat că mașina a fost înregistrată pe numele mai multor persoane în perioade scurte de timp.

Cea de-a treia încălcare a fost înregistrată la punctul de trecere „Briceni”. La ieșirea din țară a unui automobil cu numele poloneze, condus de un cetățean al Ucrainei, s-a constatat că procura, perfectată pe teritoriul Poloniei, avea semne vădite de falsificare. Șoferița a declarat că nu știa despre falsul depistat, deoarece documentul i-a fost perfectat prin intermediul unor persoane străine.

În toate cazurile documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele cercetate riscă amenzi în mărime de pînă la 32 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?