X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fostul premier Chiril Gaburici figurează în lista celor căutați de FSB

28 feb. 2017,, 08:30   Societate
18099 9

Fostul premier Chiril Gaburici figurează în lista celor căutați de FSB, scrie Centrul de Gestionare a Investigațiilor, care ar fi examinat baza de date închisă a Serviciului Secret al Federației Ruse.

Potrivit sursei, în această bază de date figurează, alături de un tînăr poet din Abhazia, organizatorul unei catastrofe ecologice, teroristul no.1, creatorul unei piramide financiare și un sportiv iubit de Putin, și fostul premier al Moldovei, Chiril Gaburici.

Fostul premier ar fi fost dat în urmărire în baza unui dosar penal din 2011 pentru trecerea ilegală a frontierei și falsificarea actelor. În acea perioadă, Chiril Gaburici nu deținea nici o funcție de demnitate publică, făcînd parte din conducerea companiei Moldcell. În 2015, cînd a fost desemnat ca premier, Gaburici deja figura în baza de date a celor căutați de FSB.

Sursa mai precizează că acesta figurează în baza de date cu 2 patronimice: Vasile și Valeriu. În interviurile oferite presei, Gaburici a negat că se află în căutare.

Chiril Gaburici a deținut funcția de prim-ministru al Moldovei în perioada 8 februarie - 22 iunie 2015. Nefiind membru de partid, acesta a fost votat ca premier de PLDM, PDM și PCRM.

Gaburici și-a dat demisia după scandalul legat de faptul că acesta nu ar avea diploma de BAC. În acest sens a fost deschis și un dosar penal, care a fost, la scurt timp, închis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?