Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Milioane de oameni au rămas fără apă potabilă în Chile

28 feb. 2017,, 05:00   Externe
4038 0

Milioane de oameni au rămas fără apă potabilă în Chile, în urma unor ploi torențiale care au provocat alunecări de teren.

Totodată, trei persoane au murit și alte 19 au fost date dispărute, relatează Reuters și Sky News.

Ploile, care au provocat revărsarea unor rîuri în văi din apropiere de capitala Santiago, au izolat 373 de persoane. În plus, milioane de oameni au rămas fără apă potabilă. Autoritățile au anunțat că aprozivionarea cu apă potabilă a peste un milion de gospodării din Santiago a fost afectată, iar ploaia îngreunează reparațiile.

Milioane de oameni au rămas fără apă potabilă în Chile

”Echipe de urgenţă lucrează pe teren să ia legătura cu persoane izolate şi să restabilească alimentarea cu apă acolo unde este posibil”, a scris preşedintele chilian Michelle Bachelet într-un mesaj postat pe Twitter.

În regiunea O’Higgins, la sud de Santiago, o fată în vîrstă de 12 ani a murit după ce o alunecare de teren a luat maşina la bordul căreia călătorea. În Valea San Jose de Maipo, deasupra capitalei, echipe de intervenţie deblocau drumuri pentru ca locuitorii să evacueze în zone mai joase.

Este vorba despre a doua inundaţie din centrul Chile în ultimul an. În aprilie, ploi torenţiale au afectat Valea San Jose de Maipo, o persoană a murit, iar producţia unora dintre cele mai mari mine de cupru din lume a fost întreruptă.

Giganţii minieri Antofagasta, Codelco – de stat, şi Anglo American au zăcăminte importante în zona afectată de ploi în acest weekend. Toţi trei au precizat că producţia nu a fost afectată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?