X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Softul de vînzare a biletelor de la autogara de nord din Capitală, BLOCAT

27 feb. 2017,, 15:45   Societate
2684 0

Softul de vînzare a biletelor de la autogara de nord din Capitală a picat. Potrivit directorului instituţiei, Liubovi Lagovscaia, incidentul a avut loc sîmbătă, iar, cel mai probabil, sistemul a fost atacat hackeri.

Cu puţin timp în urmă, problema însă a fost remediată de programatorii și inginerii tehnici din cadrul departamentului IT al instituţiei.

Totuşi, potrivit administraţiei gării, înîrzieri ale curselor nu a avut loc. Timp de două zile, toate tichetele eliberate pasagerilor au fost scrise de mînă, iar acum, angajaţii instituţiei urmează să introducă în sistem informaţiile despre numărul de bilete vândute şi despre curse în baza de date.

"Biletele se vînd în regim normal. Aparatele de casă funcționează, doar că notăm pe hîrtie biletele care se vînd. Ulterior informațiile vor fi introduse în program. Activitatea se desfășoară în regim normal, e ca și cînd nu am avea energie electrică", spune Liubovi Lagovscaia, directorul Autogării de Nord.

După ce defecţiunea a fost înlăturată, angajaţii autogării au început să introducă în program informaţiile cu privire la numărul de bilete vîndute şi cursele efectuate.

"De cînd s-a introdus programul, noi introducem toate actele care au fost de dimineață, care noi le-am scris manual, iată avem lista. Le introducem și lucrăm mai departe. Sperăm că va fi totul bine", spune Stoian Irina, dispecer Autogara de Nord.

Defecţiunea tehnică nu a afectat însă pasagerii, care au putut procura bilete în regim normal.
Conducerea Autogării spune că astfel de incidente au mai avut loc şi în trecut, dar pentru perioade mai scurte de timp.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?