X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

SUA: Moldova trebuie ajutată în calea integrării europene

27 feb. 2017,, 13:00   Politică
3057 8

Asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Hoyt Yee, consideră că Moldova trebuie ajutată în calea integrării europene.

Potrivit presei române, oficialul american a făcut o declarație în acest sens la o prelegere susținută în faţa studenţilor de la o universitate din Constanţa, România.

"Am colaborat foarte strîns cu instituţiile româneşti, care au o foarte mare experienţă în ce priveşte Republica Moldova, pentru a găsi modalităţi de a ajuta Moldova să se îndrepte spre integrare în restul Europei, să avanseze spre un viitor occidental, un viitor bazat pe multe dintre idealurile pe care le au românii, americanii şi europenii. Provocarea noastră este sa îi ajutăm pe moldoveni să înţeleagă că locul lor este în Europa, alături de România, de alţi europeni care au făcut reforme democratice necesare în vederea îndeplinirii criteriilor pentru aderarea la Uniunea Europeană", afirmat Hoyt Yee.

El a subliniat că recentele alegeri din Republica Moldova "au adus la putere un lider cu vederi complicate despre viitorul european al Republicii Moldova".

"Desigur, acest lucru înseamnă că ne confruntăm cu provocarea de a colabora cu liderii moldoveni astfel încît să le prezentăm avantajele perspectivei europene", a spus diplomatul american.

Potrivit lui, după căderea comunismului, provocarea a fost ca popoarele din Est, printre care şi România, să înţeleagă că locul lor este în Occident şi că nu se pot întoarce spre trecut.

"Cred ca pentru noi, SUA şi România, important este să continuăm să ajutăm Moldova, financiar, cu asistenţă tehnică, cu diplomaţie, să îi convingem pe liderii şi cetăţenii moldoveni că viitorul lor este în Europa", a explicat Hoyt Yee.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?