Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Accesul studenților în cămine ar putea să nu mai fie restricționat

27 feb. 2017,, 11:44   Societate
2154 0

O campanie civică de colectare a semnăturilor în vederea eliminării restricțiilor de acces în căminele studențești pe timp de noapte a fost lansată astăzi, comunică NOI.md.


Inițiatorii campaniei cer abrogarea unor prevederi din Regulamentul-cadru privind funcţionarea căminelor studențești, document ce restricționează accesul locatarilor după ora 24.00. Demersul a fost inițiat de organizațiile de tineret ale partidelor PAS, platforma „DA” și PLDM.

Potrivit inițiatorilor campaniei, prevederile Regulamentului-cadru afectează viața personală și cea profesională a studenților.

„Interzicerea accesului în cămine după ora 24.00 creează probleme pentru studenți. Mulți dintre ei lucrează pentru a se întreține și pentru a plăti contractul universitar. Din cauza orarului, studenții pot să se angajeze cu program deplin preponderent în locuri de muncă cu program nocturn. Menținerea acestor joburi condiționează accesul studenților în cămine pînă la ora 24.00, oră la care ușile căminelor se închid”, se arată în demersul celor trei organizații de tineret.

Inițiatorii campaniei intenționează să colecteze 4000 de semnături pînă la 20 martie curent și chemă studenții, cadrele universitare, societatea civilă să se implice activ în soluționarea acestei probleme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?