X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sistemul temporar de vămuire a automobilelor a dat rezultate

25 feb. 2017,, 16:00   Societate
11611 1

Sistemul de vămuire a automobilelor, introdus temporar de Guvern, a dat rezultate. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, vineri, în cadrul unui briefing de presă.

El a menţionat că sistemul de vămuire a automobilelor cu numere străine cu o reducere de 70% din cota accizei a adus la buget 182 mil. lei. Potrivit lui, în perioada reducerii, de la 1 ianuarie au fost înmatriculate 7843 mijloace de transport, majoritatea fiind aduse din Bulgaria şi Letonia.

El a amintit că proprietarii de automobile cu numere de înmatriculare străine, inclusiv cu numere transnistrene, pot beneficia de reducere la vămuire pînă la 1 aprilie 2017 şi i-a îndemnat să înmatriculeze maşinile cît mai curînd, pentru a evita cozile la punctele vamale în ultimele zile din martie.

INFOTAG precizează: potrivit modificărilor legislative, persoanele fizice rezidente care pînă la 1 noiembrie 2016 au introdus pe teritoriul Moldovei mijloace de transport cu numere de înmatriculare străine au dreptul să le plaseze în regim vamal de import, indiferent de termenul de exploatare, cu achitarea a 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016.

Începînd cu 1 aprilie 2017, va fi interzisă circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor cu numere de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului şi municipiul Bender în cazul persoanelor care deţin permis de conducere al RM şi domiciliază în dreapta Nistrului. La fel, va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu plăcuţe de înmatriculare dintr-o unitate teritorială nerecunoscută de Moldova. Vămuirea mijloacelor de transport poate fi efectuată la 39 de posturi vamale.

Mijloacele de transport înmatriculate în străinătate vor putea să se afle pe teritoriul republicii pînă la 180 de zile, după care urmează să fie scoase din Moldova sau să fie înregistrate cu plata tuturor taxelor. Pentru aceasta ei trebuie să cumpere vinietă. Aceasta poate fi acum achitată online.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?