X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova va spori exportul de vinuri în Belarus

25 feb. 2017,, 11:00   Economie
2228 0

Moldova intenționează să majoreze exportul de vinuri în Belarus. Acest fapt l-a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Moldova, Serghei Ciciuk, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii al Moldovei, principalele subiecte au vizat perspectivele cooperării între Moldova şi Belarus în agricultură, precum și schimbul de experiență în aceste domenii. Părțile au menționat intensificarea relațiilor de cooperare dintre ambele țări în domeniul de producere a semințelor și materialului semincer, precum și în domeniul biotehnologiilor.

Ministrul Eduard Grama a relatat principalele domenii, în care se atestă o cooperare intensă, exprimîndu-și, totodată,interesul pentru extinderea cooperării în acele sectoare, în care partea moldovenească a înregistrat progrese considerabile. În particular, el i-a solicitat ambasadorului belarus asistenţă în vederea majorării livrărilor de vinuri în Belarusdin Moldova.

La rîndul său, Ambasadorul Republicii Belarus în Moldova, Serghei Ciciuk a vorbit despre expoziția „Belagro 2017”, organizată de către Ministerul Agriculturii din Belarus și Academia Națională de Științe a acestei țări. Șeful Ministerului Agriculturii a primit invitația de a participa la această expoziție care va avea loc în perioada 6-10 iunie 2017 la Minsk.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, volumul comerțului exterior de produse agricole între Moldova și Belarus a constituit în 2016 circa 71,3 milioane de dolari și a scăzut cu 39,6 la sută, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2015 .
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?