X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Iurie Sadovnic are planuri grandioase pentru anul curent (VIDEO)

26 feb. 2017,, 14:00   Showbiz
5456 0

Anul 2017 promite a fi unul destul de fructuos pentru interpretul și compozitorul Iurie Sadovnic.

Artistul și-a pus în plan finalizarea unei producții video și lansarea unui nou album, relatează NOI.md.

Din cauză că a fost destul de dificil de adunat suficientă informație despre autorul vestitei melodii „Moldoveneasca”, pe ale cărei ritmuri deja de 60 de ani dansează Ansamblul „Joc”, filmul lui documentar „Badea Gheorghe și Moldoveneasca” urmează să vadă lumina zilei abia în acest an.

Interpretul lucrează intens asupra filmului documentar ce urmează să-l facă cunoscut pe Gheorghe Chilimciuc-Rotaru, a cărui viață a fost foarte zbuciumată, dar pe care muzica l-a alinat întotdeauna.

„El era conducător al orchestrei din Susleni, fiind și orchestra nr. 1 din URSS. Badea Gheorghe a compus «Moldoveneasca» în 1924, influențat de Serenada lui Schubert. A fost cîntată prima dată de orchestra din Balta, dar sub denumirea de «Bulgăreasca». N-a avut voie nici să spună, nu tocmai să mai ceară drepturi de autor pentru această piesă, și așa a și decedat”, a relatat Iurie Sadovnic în cadrul unui interviu acordat portalului NOI.md.

Maestrul a mai menționat că lucrează în paralel și la cel de-al șaptelea CD – „Balada bărbatului”, la care colaborează cu surorile Osoianu, împreună înregistrînd piesa „Cîntec pentru mamă”.

„Pe album se vor regăsi piese pe versurile clasicilor, iar CD-ul va fi tradus în trei limbi – rusă, poloneză și franceză”, a specificat Sadovnic. Potrivit artistului, noua producție urmează a fi prezentată publicului în toamna anului curent.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?