Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a criticat Memorandumul cu FMI

24 feb. 2017,, 13:56   Economie
6285 19

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu misiunea FMI, condusă de noul şef al misiunii, Ben Kelmanson.

În cursul întrevederii părțile au făcut un amplu schimb de opinii pe marginea Memorandumului semnat de Republica Moldova cu FMI în noiembrie 2016 și efectele acestuia asupra populației Republicii Moldova, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Igor Dodon a optat pentru cooperarea cu structurile internaționale, doar că această cooperare să fie în interesul Republicii Moldova și al cetățenilor săi.

Șeful statului și-a exprimat îngrijorările pe marginea Memorandumului de colaborare cu FMI, specificînd că nu susține mai multe prevederi ale acestuia, în special pe compartimentele ce țin de reforma sistemului de pensionare, majorarea tarifelor, limitarea volumului alocațiilor pentru subvențiile în agricultură.

De asemenea, președintele statului a specificat faptul că va bloca Legea amnistiei și grațierii în redacția actuală.

În altă ordine de idei, părțile s-au expus pe marginea ”legii miliardului”. Igor Dodon a comunicat că în condițiile actuale Guvernul, împreună cu FMI, a găsit cea mai simplă soluție – de a pune povara rambursării pe spatele cetățenilor Republicii Moldova.

Președintele Moldovei s-a expus categoric împotriva faptului ca cetățenii Republicii Moldova să întoarcă banii furați. ”Voi depune toate eforturile ca banii să fie rambursați de hoți, voi pleda pentru penalizarea celor care se fac vinovați, confiscarea și vînzarea activelor celor care au fost, direct sau indirect, implicați în fraudă”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a concretizat că există și alte soluții pentru rambursarea miliardului furat, pe care în curînd le va face publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?