Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Voronin, supărat că nu a fost invitat la elaborarea planului guvernării

24 feb. 2017,, 12:14   Politică
5356 7

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, le-a reproșat astăzi membrilor guvernării că nu i-a invitat pe comuniști la elaborarea Planului anual pentru implementarea Acordului de asociere cu UE, notează NOI.md.

Politicianul a sugerat că acest document a fost elaborat în mod netransparent, în mare grabă, exact așa cum a fost adoptat și Acordul de asociere cu UE.

„Trebuie să ținem minte că primele eforturi pe dimensiunea europeană au fost făcute de PCRM începînd din 2002, fiind la guvernare. Realizarea acestor măsuri a dus la aceea că în 2008 Moldova a avut cel mai mare rating de 70% încredere în vectorul european. Acest document este în primul rînd unul egoist, în rîndul deputaților sînt și alte «forțe creative», nu doar Sîrbu și Diacov de la PD. Noi puteam cu mare plăcere să participăm la pregătirea acestui document și poate avea să propunem ceva constructiv”, a spus Voronin.

Liderul comuniștilor s-a arătat nemulțumit și de faptul că Parlamentul nu asigură un control corespunzător asupra modului în care sînt implementate reformele stipulate pe hîrtie. „Trebuie să elaborăm și mecanismul de control asupra acestor realizări. La noi controlul legislativ se întîmplă rar. Doar dacă are loc un scandal, ne amintim că iată există așa lege”, a menționat Voronin la ședința de astăzi a Parlamentului.

În replică, Andrian Candu, unul dintre autorii Planului de acțiuni, a precizat că nimeni nu neagă eforturile depuse de guvernele anterioare pe dimensiunea europeană.

Spicherul a recunoscut că la capitolul implementării Acordului de asociere există anumite probleme. „Calitatea implementării este o problemă, susțin întru totul faptul că trebuie să ne implicăm mai mult în controlul parlamentar”, a conchis Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?