X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Stadionul „Dinamo” își va relua activitatea în luna mai (VIDEO)

24 feb. 2017,, 14:15   Sport
7456 0

Lucrările de reconstrucție a stadionului „Dinamo” se apropie de sfîrșit.


Compania „Mondo”, responsabilă pentru realizarea proiectului de renovare a stadionului „Dinamo”, va efectua în aprilie o inspecție, după care vor fi finalizate toate lucrările de amenajare a arenei și a sectoarelor pentru suporteri. În mai se preconizează organizarea unor concursuri naționale la stadion. Acest fapt l-a comunicat președintele Federației de Atletism (FAM), Anatolie Balan, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate portalului NOI.md.

Numeroase organizații naționale și internaționale și-au manifestat interesul pentru reconstrucția stadionului „Dinamo”. Anatolie Balan a evidențiat printre ele Comitetul Olimpic Internațional (ICO), Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF), Guvernul Moldovei, în special Ministerul Afacerilor Interne, precum și Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS). Toate lucrările de restaurare a singurei arene de atletism în aer liber de la Chișinău au fost coordonate între organizații și se apropie de finalizare.



„Patru ani în urmă noi am început negocieri cu autoritățile locale și organizațiile internaționale pe marginea construcției unui nou stadion de atletism. Din păcate, ideea a rămas la faza de discuție. Drept urmare, am decis să demarăm reconstrucția stadionului „Dinamo”. Ne-am asigurat de sprijinul ICO, al Guvernului nostru, al CNOS și al domnului Juravschi personal (președintele CNOS – nota red.). Pînă în prezent au fost finalizate lucrările de modernizare a pistelor de alergare și a sectoarelor pentru suporteri. Lucrările au fost efectuate de compania de talie mondială „Mondo”, ai cărei reprezentanți trebuie să efectueze o inspecție în luna martie. După aceea, ne propunem să lansăm lucrările finale de amenajare a stadionului „Dinamo”, care se vor încheia pînă în luna mai”, a dat asigurări președintele FAM.

Anatolie Balan a relatat în detaliu despre partea financiară a proiectului de reconstrucție a stadionului „Dinamo”. „Valoarea totală a lucrărilor la stadionul „ Dinamo” a constituit aproximativ 800 de mii de dolari. Asistența din partea organizațiilor internaționale a atins 360 ​​de mii de dolari. Celelalte mijloace le-am obținut de la Ministerul Afacerilor Interne (în a cărui gestiune se află Clubul Sportiv Central „Dinamo” – nota red.). Aceste mijloace au fost necesare pentru a dota stadionul „Dinamo” în mod corespunzător. Grație Guvernului și tuturor organizațiilor interesate, vom putea organiza în curînd pe stadion Campionatul de Atletism al Moldovei”, a menționat Anatolie Balan în interviul pentru NOI.md.



Proiectul de reconstrucție a stadionului „Dinamo”, potrivit președintelui FAM, corespunde tuturor cerințelor IAAF. Astfel, arena va fi echipată cu opt piste de atletism acoperite cu stratul „Mondo” – suprafețe de înaltă calitate, ușoare în exploatare, avînd un design modern. În plus, vor fi finalizate lucrările de reconstrucție a sectoarelor pentru sărituri în lungime și înălțime, precum și pentru aruncarea suliței și discului.

Precizăm că în 2016 Compania „Mondo” a cîștigat licitația pentru efectuarea lucrărilor de restaurare a stadionului „Dinamo”. Aceasta companie a efectuat construcția și amenajarea obiectelor pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. De asemenea, această Companie este cunoscută pentru crearea infrastructurii pentru numeroase competiții internaționale de atletism, fotbal, futsal (mini-fotbal), baschet, handbal, volei și alte sporturi.

Stadionul „Dinamo” a fost deschis în 1945. Aria stadionului și a obiectelor de infrastructură gestionate de societatea „Dinamo” a constituit 2,54 hectare. Pe teritoriul acestuia se afla un manej de atletism, șase piste de alergare, un sector pentru sărituri în lungime și înălțime, un teren de baschet, volei, handbal, o sală de box și un sector pentru aruncarea suliței și discului, precum și pentru aruncarea greutății. Pe parcursul perioadei de funcționare a stadionului lucrările de restaurare au efectuate de patru ori – în anii 1953, 1969, 1981 și 2008.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?