Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filip: Vrem să atragem cît mai multe investiţii

24 feb. 2017,, 09:00   Economie
2265 6

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că Moldova vrea să atragă cît mai multe investiţii străine în ţară. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al serviciului de presă al Guvernului, despre aceasta el a declarat, joi, în cadrul unei întrevederi cu directorul executiv al Forului Economic Mondial de la Davos (WEF), Philipp Rosler.

"Republica Moldova este interesată într-o relaţie consolidată cu Forumul Economic Mondial. Aş dori să aducem Moldova în vizorul marilor actori politici şi economici globali şi să atragem cît mai multe investiţii străine în ţară", a spus Filip.

El a menţionat că Moldova are încheiat un Acord cu FMI, care reprezintă un certificat de încredere pentru ţară, a reuşit deblocarea finanţării din partea Băncii Mondiale şi a UE.

"Guvernul are o agendă de reforme ambiţioase şi îşi propune ca anul 2017 să devină un an al construcţiei şi dezvoltării. Republica Moldova doreşte să înveţe din cele mai bune practici mondiale şi să adapteze reţetele de succes în lume la realităţile din ţara noastră", a subliniat Pavel Filip.

Şeful Executivului a informat despre măsurile luate de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, cum ar fi: reducerea numărului instituţiilor de stat cu funcţii de control, astfel, controalele devenind previzibile şi mai transparente, micşorarea numărului de acte permisive pentru activitatea agenţilor economici, asigurarea unei platforme permanente de comunicare dintre stat şi mediul de afaceri pentru eliminarea constrîngerilor existente.

La rîndul său, directorul WEF, Philipp Rosler, a felicitat autorităţile pentru rezultatele obţinute şi a invitat conducerea Guvernului să participe la forumul Annual Meeting of the New Champions, supranumit şi Davos-ul de vară, care se va desfăşura în China, în oraşul Dalian, în perioada 27-29 iunie 2017. Discuţiile la acest prestigios for mondial se vor axa pe provocările globale de mediu şi pe tehnologie.

Forul Economic Mondial de la Davos este cea mai prestigioasă organizaţie internaţională pentru cooperare publică-privată, care are drept obiectiv îmbunătăţirea stării lumii. Fiind fondată în 1971, sub forma unei fundaţii non-profit, aceasta a reuşit să implice cei mai remarcabili lideri politici, oameni de afaceri şi lideri de opinie pentru a modela agendele de dezvoltare la nivel global, regional şi industrial

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?