Avocaţii lui Vlad Filat se vor adresa la CEDO

Avocaţii lui Vlad Filat se vor adresa la CEDO

Avocaţii fostului premier Vlad Filat pregătesc o adresare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

 Acest fapt este menţionat într-un comunicat al Casei de avocatură "Popa şi Asociaţii".

Ieri avocaţii s-au abţinut de la comentarii în legătură cu decizia emisă de Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), care a respins recursul avocaţilor şi a lăsat în vigoare sentinţa prin care Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă.

"Hotărîrea magistraţilor nu poate fi calificată altfel decît o execuţie publică a lui Vlad Filat, care demonstrează odată în plus că dosarul lui este unul politic, instrumentat la comandă. Vlad Filat nu a avut parte de un proces echitabil. Admitem că magistraţii s-au lăsat atraşi în jocuri politice şi nu s-au condus de buchea legii. În acest dosar de rezonanţă magistraţii au demonstrat cum nu trebuie să fie înfăptuită justiţia", afirmă avocaţii.

În opinia lor, miercuri lista judecătorilor loiali sistemului s-a completat cu încă trei persoane. 

"CSJ a ratat şansa istorică de a repara erorile grave comise în dosarul lui Vlad Filat şi a lăsat o pată pe faţa justiţiei moldoveneşti", se arată în comunicat.

Pe 27 iunie 2016 Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani privaţiune de libertate, cu confiscarea averii şi cu interdicţia de a ocupa funcţii publice timp de cinci ani, precum şi i-a fost aplicată o amendă de 60 de mii de lei ($3 mii). El este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă. El a fost arestat în baza unui autodenunţ depus de omul de afaceri Ilan Şor, care a recunoscut că i-ar fi transmis lui Filat $250 mil. pentru acordarea diferitor servicii şi pentru asigurarea condiţiilor pentru desfăşurarea businessului fără impedimente. 

Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Chişinău atît de apărare, cît şi de acuzare. Procurorii consideră că sentinţa este prea blîndă şi au cerut 19 ani de închisoare. Avocaţii susţin că clientul lor este nevinovat. Sentinţa însă nu a fost schimbată, căci la mijlocul lunii noiembrie 2016, Curtea de Apel a lăsat în vigoare sentinţa primei instanţe. Avocaţii au depus recurs la CSJ.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

Funtik 28 feb. 20:38

Ну Фильку в этом плане можно понять, он столько у нас наворовал, а приходится сидеть в камере 2/2 с парашей в углу, обидно. Будет очень смешно, если европейский суд заставит выпустить эту , а ведь такая вероятность есть.

Cухов 26 feb. 09:55

Что бы справедливость восторжествовала не надо не каких европейских судов. Плахиша за тоже самое в туже камеру и пускай разберутся.

Самое интересное то, 24 feb. 10:28

что Филя не сидел бы в тюряге, если был бы поумнее и не настолько борзым.

Istena 24 feb. 07:15

Ченовники такого ранга должны понести наказание намного строже , народ не для этого избрал его и доверил ему такой пост . В отличий от простого работяги. ОН, МУНИМУМ 25 ЛЕТ ЗАСЛУЖУЛ, СУДЬИ ЧТОТО УЖ БОЛЬНО ЛОЯЛЬНО НАКАЗАЛИ.

Адвокаты 23 feb. 23:41

конечно вспомнят эпизод премьерства Фили, когда с таможенного терминала пропала бесследно (марсиане украли) фура с сигаретами :-) Может подскажут адвокаты, кого в Молдове называют СИГАРЕТНЫМ БАРОНОМ?

Адвокаты 23 feb. 23:41

конечно вспомнят эпизод премьерства Фили, когда с таможенного терминала пропала бесследно (марсиане украли) фура с сигаретами :-) Может подскажут адвокаты, кого в Молдове называют СИГАРЕТНЫМ БАРОНОМ?

Pavel 23 feb. 18:35

Cînd se duc la CEDO, să i-a cu ei și înregistrările audio dintre Filat cu Shor și să-i întrebe dacă e posibil ca femeile să nască fără a fi fecundate și dacă din robinet poate curge lapte în loc de apă, merci. :)))))))))

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load