Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Un consilier a fost exclus din PSRM, pentru cîrdășie cu liberali

23 feb. 2017,, 15:15   Capitala
4279 3

Consilierul municipal Oleg Onișcenco a fost exclus din fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM).


În viitorul apropiat va fi examinată inițiativa privind excluderea lui din rîndurile PSRM. Anunțul a fost făcut astăzi, 23 februarie, de către președintele fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, relatează NOI.md.

Conducerea PSRM a adoptat decizia privind excluderea lui Oleg Onișcenco pentru numeroasele încălcări ale hotărîrilor fracțiunii și partidului, susținerea Partidului Liberal (PL) în timpul votării la ședințele Consiliului municipal și „alte acțiuni în detrimentul locuitorilor Chișinăului”. Această decizie a fost adoptată ținînd cont de rezultatele unei cercetări interne efectuate de Serviciul control intern și audit al PSRM.

Ultima „picătură” a fost gestul lui Oleg Onișcenco în cadrul ședinței CMC de astăzi, 23 februarie, cînd acesta a refuzat să sprijine poziția majorității fracțiunii PSRM, care a insistat asupra ilegalității convocării ședinței și a părăsit-o în frunte cu Ion Ceban. Onișcenco a rămas la ședința Consiliului municipal, lipsită de cvorum. La propunerea consilierului independent Ion Ștefăniță, restul aleșilor locali au votat pentru amînarea ședinței pentru 28 februarie.

Precizăm că Oleg Onișcenco a ajuns în Consiliul municipal Chișinău în urma alegerilor locale din 14 iunie 2015. El a devenit unul dintre cei 19 consilieri socialiști care se bucură de cea mai mare reprezentanță în legislativul local. Anterior el a condus Partidul „Casa noastră – Moldova”, fiind substituit în aprilie 2015 de fostul deputat din partea PCRM Grigore Petrenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?