Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Agenția Turismului și Consiliul Concurenței au semnat un Acord de colaborare

23 feb. 2017,, 14:45   Societate
1584 0

Agenția Turismului și Consiliul Concurenței au semnat un Acord de colaborare pe doi ani în domeniul hotelier. Semnatarii și-au propus să identifice problemele de pe piața hotelieră și să contribuie la soluționarea lor.

De asemenea, să organizeze cît mai multe ateliere, mese rotunde și ședințe comune în cadrul cărora să propună îmbunătățirea cadrului legal de reglementare a sectorului hotelier, transmite IPN.

„Avem foarte multe solicitări ale unor investitori străini care vor să deschidă noi structuri de cazare și deseori vin cu întrebări în ceea ce ține de clasificare, regulile de joc, cum este monitorizată activitatea altor structuri de cazare”, a spus Stanislav Rusu, directorul Agenției Turismului.

Viorica Cărare, președinta Consiliului Concurenței, a menționat că instituția pe care o conduce își propune restabilirea mediului concurențial în serviciile hoteliere. Potrivit ei, în acest domeniu există probleme ce țin de dezavantajarea unui agent economic vizavi de altul. „Dacă cineva pentru a-și obține autorizația, stelele, atingerea standardelor, investește mijloace financiare, concurentul său, care nu investește, dar obține clienți plasînd același număr de stele, obține un avantaj neîntemeiat. Asta este o concurență neloială”, a spus Viorica Cărare.

În cadrul evenimentului de semnare a Acordului au fost discutate subiecte ce țin de activitatea structurilor de cazare din Republica Moldova. Agenții economici au adus în discuție probleme ce țin de concurența neloială și activitatea ilegală a concurenților, care le fură clienții.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?